Licht gespannen stonden Jeske en ik in de lift naar de bovenste verdieping van de parkeergarage op weg naar de netwerkbijeenkomst van Young&Fair. Deze  netwerkbijeenkomst ging over hoe je duurzaamheid, Fair Trade en sociaal ondernemen kan combineren als ondernemer. Op deze avond waren verschillende sprekers uitgenodigd en er was ruimte voor kennismaking met de andere deelnemers tijdens de statafelsessies.

De bijeenkomst vond plaats op De Daktuin in Utrecht. Helaas scheen de zon niet, maar ondanks dat: wat een geweldige plek! Robbert, de organisator van De Daktuin, vertelde waarom De Daktuin is opgericht. Leuk om te horen wat hem inspireert om dit te organiseren.

Een andere spreker op deze avond was Mark Hillen, de oprichter van Social Enterprise NL (www.social-enterprise.nl). Social Enterprise NL is een platform organisatie die de groeiende socialenterprisesector in Nederland verenigt.

Social entrepreneurs ondernemen om de wereld te verbeteren en zijn in alle sectoren van het bedrijfsleven te vinden. Social Enterprises verdienen geld aan producten en diensten, maar herinvesteren een groot deel van hun winst in hun bedrijf en in de gemeenschap om zo hun maatschappelijke missie te verwezenlijken.

Foto: Nineke Verhoofstad

Het verhaal van Mark Hillen was wat mij betreft het meest inspirerende verhaal van die avond. Hij gaf een presentatie waarin een kritische noot zat, maar op zo’n manier dat ik er geïnspireerd van raakte om verder te gaan met het idee om de wereld een stukje beter te maken. En dat er dus veel bedrijven zijn die hetzelfde willen doen.

Tijdens de afsluitende borrel heb ik nog een aantal leuke gesprekken gehad. Onder andere met iemand die lid is van DWARS, de jongerenvereniging van GroenLinks in Utrecht. Misschien moet ik daar ook maar eens langs in mijn zoektocht naar een betere wereld.

Annemiek Vlaming studeerde Maatschappelijk Culturele Vorming en is verbonden aan Losse Vliegers,  een voorlichtingsprogramma voor groep 7 en 8 over seksuele diversiteit en WADT, een organisatie die afgestudeerden HBO’ers en WO’ers helpt om projecten te organiseren die ze belangrijk, leuk of leerzaam vinden. Kijk voor meer informatie op haar blog.