Vrijdag 10 mei werd er door Young & Fair een fairtrade kroegentocht georganiseerd. De tocht ging om 9 uur ‘s avonds van start met ongeveer 30 deelnemers. Het beloofde een erg faire avond te worden!

De kroegentocht begon bij Stadscafé Broers, waar zowel rode en witte wijn als rosé fairtrade verkrijgbaar is. Hier dronk dan ook bijna iedereen als welkomstdrankje een fairtrade wijntje. Na deze opstarter werd de tocht voortgezet in café Averechts. Het café, waar Young & Fair vaker evenementen organiseert, schenkt ook fairtrade wijn.

Na Averechts werd de tocht vervolgd bij café Tilt. Omdat de loopafstand van café Averechts naar café Tilt een aardig stuk was, was menig deelnemer bij café Averechts blijven hangen om daar nog te genieten van een paar fairtrade drankjes. Met een wat kleinere groep werd dus café Tilt bezocht. Dit was de eerste kroeg van de avond waar fairtrade bier werd geschonken. Hier werd dan ook veel van besteld. Zoveel zelfs dat het Mongozo bier uitverkocht was nadat de fairtrade kroegentocht er langs was geweest!

Het laatste café waar de fairtrade kroegentocht een stop zou maken was café Olivier. Ook hier wordt het fairtrade bier van Mongozo geschonken. Omdat het inmiddels al laat op de avond was, was bij dit laatste café alleen nog een harde kern over. Maar dat maakte het er niet minder gezellig op!