Steeds meer mensen hechten waarde aan eerlijke producten. Bananen, koffie, kleding, shampoo: het is allemaal fair trade te verkrijgen. Toch is eerlijke handel nog niet altijd  vanzelfsprekend en daarom worden er ook dit jaar meerdere evenementen georganiseerd om fair trade onder de aandacht te brengen.

19 – 21 april: Young & Fair Masterclass
Dit jaar organiseert Young & Fair, in samenwerking met de Belgische organisatie Act4Change, voor de tweede keer een masterclass over duurzame ontwikkeling. Tijdens dit weekend in april zullen studenten en young professionals uit Nederland en België lezingen bijwonen en workshops volgen die gericht zijn op een specifiek thema binnen duurzame ontwikkeling. Deelnemers waren voorgaande jaren erg enthousiast en ook dit weekend belooft ontzettend inspirerend en leerzaam te worden!

10 mei: World Fair Trade Day
De World Fair Trade Organization (WFTO) organiseert elk jaar een dag in het teken van fair trade. Met deze dag vraagt de WFTO aandacht voor het belang van eerlijke handel. De organisatie hoopt dat producenten en consumenten hun omgeving positief kunnen beïnvloeden door fairtradeproducten te (ver)kopen en gebruiken. Vorig jaar werden er over de hele wereld fairtradebreaks georganiseerd, waar mensen konden genieten van een ontbijt, lunch of high tea bestaande uit eerlijke producten. Ook in 2013 zullen soortgelijke evenementen plaatsvinden, maar je kunt natuurlijk zelf ook iets organiseren om de World Fair Trade Day extra bijzonder te maken!

3 – 9 juni: Puur Restaurant Week
Tijdens de Puur Restaurant Week zetten restaurants in heel Nederland ‘pure’ gerechten op de kaart. Gasten kunnen kiezen voor eten dat bereid is met eerlijke, biologische en duurzame ingrediënten. Een overzicht van de deelnemende restaurants is hier te vinden.

Fair Trade Week
In het najaar zal voor de zevende keer de Fair Trade Week georganiseerd worden. In deze week zullen organisaties, supermarkten en gemeenten proberen om meer Nederlanders het belang van fair trade te laten inzien.

Meer fairtrade-evenementen in 2013 zijn te vinden op de website van Fairtrade Gemeente.