Op zondag 20 mei reisden Sophie, Rian en ik (Joamy) om 18:00 uur af naar het mooie Antwerpen. Onderweg naar een vergadering met Pieter Jan en Karen van jongerenorganisatie Act4Change om de eerst volgende Masterclass te bespreken. Best spannend, want dit zal de eerste Masterclass zijn die Young & Fair en Act4Change samen zullen organiseren.

Eenmaal aangekomen in Antwerpen stond Pieter Jan ons op te wachten en begeleidde ons naar Hostel Scoutel. Hier sliepen we met z’n vieren in een dorm. Ik ging weer even helemaal terug in de mooie tijd van mijn reizen, waarin ik maandenlang alleen maar in hostels, tentjes en bij lokale families sliep. Na het inchecken liepen we de stad in om samen een hapje te eten bij de Italiaan. Rond 23:00 uur gingen we huiswaarts, want de volgende dag moesten we fris en fruitig aan de slag!

Na een fijne douche en een goed ontbijtje liepen we richting de Wereldwinkel, alwaar we boven in het kantoor gingen vergaderen. Onder het genot van heerlijke Fairtrade vruchtensap en nootjes omhuld in chocola, las Pieter Jan de agenda op. Ondanks dat we elkaar niet heel goed kennen, verliep de samenwerking enorm goed. We vulden elkaar goed aan, iedereen liet elkaar aan het woord en er kwamen goede ideeën op tafel. Voordat we het wisten liepen we vooruit op de agenda en was het tijd voor de lunch.

Pieter Jan had een tafel gereserveerd bij een traditioneel Indiaas Restaurant waar een voortreffelijk buffet klaar stond. Even een break. Hier was het weer even tijd om te praten over een onderwerp dat we allemaal gemeen hebben: REIZEN! Toevallig allemaal in heel andere wereld delen en daarom was het erg leuk om elkaars verhalen en ervaringen te horen. Eenmaal terug hadden we niet heel veel punten meer te bespreken, door onze pragmatische tempo van voor de pauze. Dat was maar goed ook, want de zon riep om nog een Kriekje op het terras in Antwerpen! Hier hebben we voornamelijk gelachen om alle vreemde Vlaamse en Nederlandse uitdrukkingen. Na een gezellig en vruchtbaar weekend vertrokken wij rond 16:30 uur weer richting Nederland.

Concreet hebben we in de vergadering de onderwerpen van de verschillende trajecten vastgesteld. We hebben een mooie balans gevonden tussen duurzame ontwikkeling en fair trade. Zo komen de twee doelen waar de twee organisatie voor staan goed naar voren. Naast de trajecten zal er nog een debat zijn en zullen we met zijn allen een stadswandeling maken. Naar aanleiding van de vastgestelde onderwerpen en sprekers die wij op het oog hebben, belooft het een zeer inspirerend evenement te worden!

Voor alsnog zal de Masterclass plaatsvinden op 19, 20 & 21 oktober 2012 in Antwerpen.

Ik kijk alweer uit naar onze volgende ontmoeting!

Warme groet,

Joamy