Mobieltjes financieren oorlog Congo

Wie denkt er ooit bij na, dat hij of zij een directe link heeft met de vreselijke gebeurtenissen in de mijnen van Congo door een mobieltje?
Niemand, denk ik. En toch is het zo. Ook achter jouw mobieltje kunnen de meeste schrijnende verhalen schuil gaan…..

Op vrijdag 15 juni organiseert Young & Fair de eerste Filmavond in Café Averechts aan de Lijsterstraat 49Utrecht, en daar zijn we super trots op!! De avond begint om 20:30 uur Het thema zal zijn Eerlijke elektronica en mobieltjes. Tijdens deze avond zullen we de documentaire “Blood in the Mobile” laten zien en willen we daarna onder leiding van Peter van der Mark oprichter Fairphone zullen we kort dieper op het thema ingaan. Na afloop drinken we graag samen met jullie een borrel!

“Blood in the Mobile”
Voor een groot gedeelte komen de mineralen die gebruikt worden voor mobieltjes uit de mijnen in Congo. Het westen koopt deze zogenaamde Conflict Mineralen op en financiert op deze manier een complete burgeroorlog. Frank Poulsen reist af naar de illegale mijnen in Congo om met eigen ogen te zien wat daar gebeurt. “Blood in the Mobile” is een film die laat zien waar wij onze verantwoordelijkheden moeten nemen.

Trailer: Blood in the Mobile

 


Kijk voor meer informatie op www.bloodinthemobile.org

We zien je graag op de Young & Fair Filmavond!