Young & Fair doet mee met het Wereldsdieet aan Our Common Food een initiatief van Stichting Oikos, Oxfam Novib en Lokaalmondiaal. Hiermee willen we meedenken en bijdragen aan een oplossing voor wereldvoedselproblemathiek. Waarom? Omdat voedsel een belangrijk onderdeel is van ons bestaan, zeker ook in handel. Met een paar enthousiaste jongeren kwamen we op de WereldBurger als wereldsdieet: een duurzame en eerlijke variant van de hamburger en tegenhanger van de Mac Burger. Geen mondiale focus maar vooral lokaal, niet alleen op vlees gebaseerd maar vegetarische ingrediënten, niet vet en ongezond maar in balans en……. vooral lekker!

Mood board Wereldsdieet – WereldBurger

We gaan de komende maanden vol faire moed aan de slag om de WereldBurger tot een mooi resultaat te brengen. Dit houdt onder andere in: recepten bedenken, bereiden, proeven en laten proeven! Op onze Facebook-page zijn we volop aan het brainstormen. We willen de WereldBurger groots inzetten. Natuurlijk is hier onderzoek voor nodig, want wat is nu lekker, gezond en duurzaam? En misschien nog wel belangrijker: hoe brengen we het op de markt?

Ellen, Sjaak en Marijt kregen donderdag 26 april een cursus ‘Pitchen’ van Growing Leaders & Our Common Food. Projectcoördinator Marijne Vos van The Hunger Project gaf een training samen met Laurens van der Veert van coachingsbureau DownSideUp. Marijne, ‘The Hunger Project ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger’, (zie interview van DeBetereWereld). Zij legde de stappen van duurzaam ondernemen uit en hoe een bedrijf te benaderen. Dit kan praktisch op marktaandeel of juist ethisch op waarden. Idealisten kiezen vaak voor dit laatste, dat werkt misschien bij een CEO maar een marketeer kijkt toch meer naar de cijfers. De vraag blijft altijd: What’s in it for me? Laurens legde ons vooral de psychologische kant uit van effectief netwerken en pitchen; zoals mensen spiegelen en presenteren met emotie vs. feiten. Donderdag 23 mei gaan we pitchen tijdens een netwerkborrel met bedrijven die bij de The Hunger Project betrokken zijn.

Het team ‘Werelds Dieet’ wordt gesteund door de stichting WereldDelen. Deze stichting heeft de Wereldmaaltijd bedacht en berekend en houdt zich sinds de jaren ’80 bezig met de wereldwijde voedselproblematiek. Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, zullen we het project ‘Our Common Food’ culinair afsluiten met de presentatie van een aantal WereldBurgers.

Enthousiast geworden en wil jij helpen om de WereldBurger te ontwikkelen en op de kaart zetten? Het team van Werelds Dieet is altijd geïnteresseerd in enthousiaste jongeren die mee willen doen. Join Us!