‘Fairtrade is niet bekend onder Cambodjanen.’ Zo sprak Athit Kong, vakbondsleider van C.CAWDU, afgelopen zaterdag tijdens het RondomJONG debat. Het was een ontmoeting tussen twee werelden: enerzijds de Cambodjaanse vakbeweging en aan de andere kant Nederlandse jongeren. Ralien Bekkers leidde het debat en na een introductie van Jan Ridder over het werk van CNV Internationaal en het nut van de vakbond in ontwikkelingslanden kwam het debat pas echt op gang. Zijn fairtrade producten bijvoorbeeld niet te duur voor studenten? Of moet er misschien gekeken worden naar alternatieven voor het huidige economisch groeimodel, gezien de aarde niet oneindig uitgeput kan worden, opperde de CDJA afgevaardigde. Na de speech die Young & Fair voorzitter Margo Kosters gaf, was het tijd voor een groepsfoto. Een aandenken voor een bijzondere middag!