Dinsdag 17 april staat in het teken van TEDx active aan de Universiteit Utrecht met als thema sociaal ondernemerschap: ‘creating a social world’. TED staat voor platform waarin professionals en ervaringsdeskundigen “ideas worth spreading” delen met een breed publiek. Prominenten bij TEDx UtechtUniversity zijn dagvoorzitster Femke Halsema en sprekers als Fred Beekers (artsen zonder grenzen), Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely) en Matthijs Bierman (Triodos Bank). Deze sprekers vertellen erg inspirerende verhalen over sociaal ondernemerschap anno 2012, en daarnaast worden er allerlei workshops gehouden door SOON waarin meer te leren is en concreet aan de slag gegaan wordt met ideeën voor sociaal ondernemerschap.

Over TED
TED is een non-profit gewijd aan “ideas worth spreading”. Het begon (in 1984) als een conferentie van mensen uit drie werelden: Technology, Entertainment, Design. Sindsdien is de werksfeer steeds breder geworden. Samen met tweejaarlijkse conferenties – de TED-conferentie in Long Beach en Palm Springs elk voorjaar, en de TEDGlobal conferentie elke zomer in Edinburgh, Groot-Brittannië – TED omvat de bekroonde TEDTalks video-site, het Open Translation Project en TED Conversations, de inspirerende TED Fellows en TEDx programma’s, en de jaarlijkse TED Prize.